Due diligence

Due diligence er en god sikkerhet ved kjøpet

Due diligence er prosessen med å vurdere en mulig forretningsmessig beslutning ved å få informasjon om de økonomiske, juridiske, og annet viktig materiale ved tilstanden til den andre parten.

Due diligence gir innspill på hva et selskap er verdt. Ved oppkjøp og fusjoner gir en due diligence-prosess viktig informasjon både til lånegivere og investorer. Verifikasjon av opplysninger og hypoteser man har rundt selskapets finansielle, kommersielle og skattemessige posisjon, er et middel for å trygge investeringsbeslutningen. Dette gjelder også gjennomgang av den økonomiske situasjonen for virksomheten, juridiske forpliktelser, kunderegistre, og andre dokumenter. Vi bistår den potensielle kjøperen å validere sin oppfatning av virksomheten for å sikre beslutningen.

Hvis du ikke gjør din "due diligence" i en oppkjøpssituasjon, kan du ende opp med å kjøpe noe som ikke er som du trodde det var, eller du kan ende opp i et virksomhetsforhold som vil føre med seg problemer. Det kan være kostbart å utføre due diligence, fordi det vanligvis innebærer bruk av revisorer og advokater, men det er absolutt verdt innsatsen. En godt utført Due diligence, gir deg forhandlingskort og sikrer at du gir riktig pris ved kjøpet.

Ønsker du vurdering av din sak?

Be om møte
Be om prisestimat

Har du et juridisk problem?

Første samtale med oss er alltid uforpliktende. Har du et et juridisk problem, og ønsker en objektiv vurdering saken, så ta gjerne kontakt på e-post post@forretnings-advokat.no